Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024 r.: 

Śniadanie:   Bułka ziarnista 35 g z twarożkiem półtłustym 10 %tł. 20 g i miodem 3 g (otręby/mąka pszenna, płatki owsiane, masło 5 g, jogurt nat.6% tł.). Jabłko 80 g. Kakao (mleko 3,5% tł.) 150ml. Herbata 150 ml z cytryną i miodem 4 g.

Drugie śniadanie: Sok jabłkowo - aroniowy 200 ml

Obiad: Zupa kalafiorowa 250 ml (wywar mięsny, kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, przyprawy). Kaszotto z filetem z kurczaka i warzywami 200 g (papryka, marchew, groszek zielony, olej rzepakowy, cebula, przyprawy). Kasza bulgur 40 g. Kompot z owocami 150 ml (jabłko, agrest, wiśnia, czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Jogurt owocowy Polskie smaki (mleko) 120 g, jabłko 100 g


WTOREK 30.04.2024 r.: 

Śniadanie: Kanapka(chleb pszenny,mieszany 35g) z pastą jajeczna 35g, (jajko, rzodkiewka, szczypiorek,masło 5g). Kawa mleczna (mleko 3,5% tł, kawa zbożowa inka). Herbata 150ml z cytryną i miodem 3g.

Drugie śniadanie: Budyń śmietankowo - czekoladowy (mleko 3,5 % tł.) 150 ml, żurawina suszona 15 g

Obiad:  Zupa fasolowa 250 ml (wywar mięsny, biała fasola, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, przyprawy). Spaghetti z sosem mięsno -warzywnym 200 g (makaron pełnoziarnisty, karkówka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, czosnek, cebula, bazylia, oregano). Kompot z owocami 150 ml (jabłko, czarna porzeczka, wiśnia, agrest, cukier).

Podwieczorek: Crispy owocowe 12 g


ŚRODA 01.05.2024 r.: 

Śniadanie

Drugie śniadanie: 

Obiad: 

Podwieczorek: 


CZWARTEK 02.05.2024 r.: 

Śniadanie: 

Drugie śniadanie: 

Obiad: 

Podwieczorek


PIĄTEK 03.05.2024 r.: 

Śniadanie: 

Drugie śniadanie: 

Obiad: 

Podwieczorek: 


Alergeny występujące w posiłkach: mleko krowie i produkty pochodne, ryby, pszenica, owies, żyto, seler, orzechy, migdały, soja, sezam, gorczyca.

Dokładny wykaz wszystkich surowców i gramatury znajdują się u pani intendentki, są do wglądu w poniedziałki od godz. 9.30 – 11.00.