Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK 16.06.2025 r.: 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1), słonecznikowy (1) 35 g, z masłem (7) 5 g, żółtym serem (7) 15 g, ogórek świeży 40g, papryka 30 g. Kawa mleczna 150 ml (mleko (7) 3,2%, kawa zbożowa inka (1)). Herbata 150 ml z cytryną i miodem 4 g.

Drugie śniadanie: Wafel kukurydziany 5 g, jabłko 50 g, mleko 3,2% tł. (7) 150 ml

Obiad: Zupa ogórkowa 250 ml (wywar mięsny, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler (9), por, śmietana (7) 18%, przyprawy). Spaghetti z sosem mięsno - warzywnym 200 g (makaron pełnoziarnisty (1), karkówka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (9), czosnek, cebula, bazylia, oregano). Kompot z owocami 150 ml (jabłko, agrest, porzeczka czarna, wiśnia, cukier trzcinowy).

Podwieczorek: Gruszka 200 g


WTOREK 17.06.2025 r.: 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1), słonecznikowy (1) 35g) z masłem (7) 5 g, hummusem z ciecierzycy "Sante"(11). Ogórek świeży 40 g. Kawa mleczna 150 ml (mleko (7) 3,2%, kawa zbożowa inka (1)). Herbata 150 ml z cytryną i miodem 4 g.

Drugie śniadanie: Kisiel truskawkowy 120 ml (skrobia ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier)

Obiad: Zupa dyniowa 250 ml (wywar mięsny, dynia, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler (9), por, śmietana 18% tł. (7), przyprawy). Kotlet z fileta z kurczaka 80 g (bułka tarta pszenna (1), jajka (3), olej rzepakowy, przyprawy). Ziemniaki 150 g. Surówka z czerwonej kapusty 80 g (kapusta czerwona, papryka żółta, por, koper, oliwa z oliwek). Kompot z owocami 150 ml (jabłka, wiśnie, agrest, czarna porzeczka, cukier trzcinowy).

Podwieczorek: Jogurt owocowy (mleko (7)) 150 g


ŚRODA 18.06.2025 r.: 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1), słonecznikowy (1) 35g) z masłem (7), pastą jajeczna 35g, (jajko (3), rzodkiewka, szczypiorek, masło/jogurt naturalny (7) 5g). Kawa mleczna (mleko (7) 3,2% tł, kawa zbożowa inka (1)). Herbata 150ml z cytryną i miodem 4g.

Drugie śniadanie: Papryka 40 g

Obiad: Zupa fasolowa 250 ml (wywar mięsny, biała fasola, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler (9), por, czosnek, przyprawy). Porcja mięsa 70 g w sosie 120 ml szynka wieprzowa, cebula, mąka pszenna (1), olej rzepakowy, czosnek, śmietana 18 % tł. (7), przyprawy). Kasza bulgur (1) 40 g. Surówka z ogórka kiszonego i marchewki z oliwą z oliwek 70 g. Kompot z owocami 150 ml (wiśnia, agrest, czarna porzeczka, jabłko, cukier trzcinowy).

Podwieczorek: Świeżuch waniliowy 150 g (mleko (7)), jabłko 100 g


CZWARTEK 19.06.2025 r.: 

Śniadanie: 

Drugie śniadanie: 

Obiad: 

Podwieczorek


PIĄTEK 20.06.2025 r.: 

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1), słonecznikowy (1) 35 g, z masłem (7) 5 g z szynką Nik-Pol 30 g, jajkiem (3) 30 g, pomidorem 30 g. Kawa mleczna 150 ml (mleko (7) 3,2%, kawa zbożowa inka (1)). Herbata 150 ml z cytryną i miodem 4 g.

Drugie śniadanie: Jabłko/marchew 80 g

Obiad: Zupa jarzynowa 250 ml (wywar mięsny, ziemniaki, marchew, kalafior, brukselka, cebula, pietruszka, seler (9), koncentrat pomidorowy, śmietana 18% tł. (7), przyprawy). Makaron trzy kolory 40 g z białym serem 60 g (makaron pszenny (1), twaróg półtłusty 10% tł. (7), masło (7), jogurt naturalny (7), cukier trzcinowy). Kompot z owocami 150 ml (wiśnia, agrest, czarna porzeczka, jabłko, cukier trzcinowy).

Podwieczorek: Brzoskwinia 150 g


Podwieczorki i drugie śniadania mogą ulegać zmianie.

Numery alergenów w posiłkach zostały zapisane przy produktach. Lista alergenów znajduje się w załączonym wykazie.

Wykaz alergenów